NET Vinç olarak, firmalarda kullanılan tavan vinç, monoray vinç, portal vinç ve diğer vinç türlerini kullanım ömrüne göre onarmakta, tamir etmekte ve arızalar oluştuğunda arızaları iş güvenliği ve sağlığı çerçevesince yeniden işler hale getirmektedir. Değişen şartlar ve kurallara uygun olarak yeniden tasarlanan ve montajı tamamlanan vinçler işletmelerin hizmetine sunulmaktadır. Öte yandan da vinç modelleri yeniden revize edilerek arızaları giderilirken uzaktan kumanda sistemleri de dönüştürülmekte ve kullanılmaz hale gelmiş olan kumandalar da tamir edilmektedir.
Vinç tamir bakımı kapsamında aşırı yük sensörleri ve redüktör tamirleri de yapılmaktadır. Profesyonel teknik ekimizin her türlü tavan vinci modelini, her marka vinç onarımı yapmaktadır. Vinç tamirini gerekli kılan durumlar ise genel hatlarıyla aşağıdaki gibidir.
Vinç bakım hizmeti zamana bağlı olarak yıpranmanın artması ve iş güvenliği ve sağlığı açısından tehdit oluşturmaması için belirli sürelerde kontrol ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kullanım sıklığına bağlı olarak periyodik bakımı değişmektedir. Oldukça sık kullanılan vinçlerin yılda en az 3 defa bakımlarının yapılması gerekirken daha az kullanılan vinçlerin ise en az 6 ayda bir bakımlarının yapılması gerekmektedir. Kurumsal olarak teknik bakım desteği almanın dışında aylık bakım periyodu bulunmaktadır. Her ay vinç bakımını vinç kullanan personel yapmalıdır. Yapılan bakım işlemi bir çizelge ile tutulmalıdır. Beklenmedik bir durumda not alınmalı ve ilgili vinç bakım onarım firmasına aktarılmalıdır.
Vinç bakımı kapsamında ilk etapta var olan arızalara yönelik çalışma yapılmaktadır. Arıza çözüme kavuşturulduktan sonra diğer periyodik bakımlar yapılmaktadır. Redüktör bakımının yapılması, kaldırma-indirme kancasının kontrol edilmesi, hangi vinç tipi olursa olsun periyodik kontrollerde halat her zaman kontrol edilmektedir.
Vinç bakımı ile vinç tamiri arasında bazı farklar söz konusudur. Vinç bakımı her zaman periyodik olarak yapılan kontrolleri ifade etmekte iken; vinç tamiri ise oluşan arızadan kaynaklanan destek talebini ifade etmektedir. Vinç bakımında tavan, portal ve monoray vince dair her parça ve aparatın ayrı ayrı kontrolleri yapılmaktadır.
Vinç bakımı kapsamında uzaktan kontrol edilebilir kumandanın kontrolü oldukça önemlidir. Ayrıca elektrik akımını sağlayan kabloların ve bağlantı yollarının kontrol edilmesi de olası riskleri en aza indirmek için etkili bir çalışmadır. Aşırı yük sensörü de denilen yük testinin yapılması vincin kapasitesinin dışında daha ağır bir yük ile karşılaştığındaki direnci ölçmektedir. Bu sayede kapasitenin sınırı çizilmektedir. Yapılan bakım işlemi mutlaka çizelgelerle tutulmalı ve raporlanmalıdır.
Vinç bakım onarım esnasında oluşan teknik arızaların da önüne geçmek için bakım sırasında bakım elemanının koruyucu kıyafet, eldiven, baret ve diğer iş güvenliği ve sağlığı malzemelerini kullanması bir zorunluluktur. Son olarak fren sistemleri, bağlantı profillerinin vidalarının kontrolü, yağ kontrolü, motor ve halat kontrol edilerek bakım işlemi sonlandırılmalıdır.
Vincinizi uzun yıllardan beri kullanmıyor musun? Yenilenmesi ve onarılmasını mı istiyorsunuz? Merkez Vinç farkıyla eskiyen ve performansı düşmüş olan vinçleriniz eski haline getirilir. Diğer yandan oldukça çok yoğun bir sürecin sonunda yıpranan, sürekli arızalanan ve onarıma ihtiyaç duyan bir vincin çalışması oldukça risklidir. Oluşabilecek kazalara davetiye çıkarmamak için hızlı ve etkili çözüm üretmenin tek yolu Merkez Vinç Onarım desteğinden faydalanmaktır. Bakım hizmeti çok çeşitli bir hizmettir. Bu noktada vinç bakım hizmetini detaylı bir şekilde ele alacağız.
Onarım, bir firma içerisindeki vinçlerin faal çalışmasını etkilemeyecek olan bir işlemdir. Bakım spontan (anlık) bakım ve belirli bakım olarak iki esas grupta ele alınabilir.
İş ortamındaki aniden gerçekleşen arızalardan kaynaklanan onarım taleplerini oluşturmaktadır. Arıza aniden gerçekleştiği ve işletmenin hızının yavaşlattığı, azalttığı ya da durdurduğu için pek de istenen bir durum değildir. Anlık bakım istediğinden dolayı vinç teknik servis desteği alınmalıdır.
Birden, beklemeksizin gelişen bu arızaların üretici firmaya zararı oldukça yüksektir. Periyodik bakımdan kaçmak daha yüksek maliyetlere katlanmak demektir. Plansız bir şekilde gerçekleşen bu bakım tipi tercih edilen bir bakım türü değildir.
Belirli bakımın kapsamını periyodik bakım çizmektedir. Periyodik bakım koruyucu niteliklere sahiptir. Vincin kullanım ömrünü uzatır. Olası arıza ve teknik problemleri önceden kestirerek problemi daha oluşmadan çözmektedir. Periyodik bakım, işletme tarafından yılın belirli dönemlerinde vincin her malzemesinin tek tek elden geçirilerek kontrol ve bakımının sağlanmasına yöneliktir.